Diş etlerinde çeşitli tahrişler (kötü ağız bakımı, yanlış temizlik, kötü yapılmış protezler, çeşitli sistemik hastalıklar, kötü alışkanlıklar) nedeniyle iltihaplanma başlar. Bu iltihap tedavi edilmezse, diş etinin altındaki kemikte erime veya diş etinde gerilme olabilir. Bu kemik erimesi ve iltihaplanmanın bir sonucu olarak, dişin kemikle bağlantısı zayıflar ve bu da diş kaybına neden olur.
Bu gibi durumlarda, sakız cerrahi olarak açılır, temizlenir ve kapatılır. Kemik kaybı varsa, kemik tozu, diş eti çekilmesi varsa, bağ dokusu ve diş eti grefti yerleştirilir ve kayıp doku iyileşmeye çalışır.
Ancak diş eti ve genel ağız sağlığının en temel kuralı, kişinin kişisel olarak iyi ağız bakımı yapmasıdır. Tüm tedavilerin en temel başarısı, tedavinin yapıldığı alanın düzenli ve iyi kişisel bakımına bağlıdır. Aksi takdirde, bu hastalıklar tekrarlanacaktır.
Diş eti çıkarılmasını önlemenin en temel yolu diş bakımını eksiksiz ve düzenli hale getirmektir. Dişlerinizi her gün fırçalayın ve diş ipi kullanın ve diş hekiminizi yılda en az iki kez veya önerildiği gibi ziyaret edin. Diş eti iltihaplanmanız varsa, diş hekiminiz sizi daha sık görmek isteyebilir.
Diş eti iltihaplanmasını önlemek için başka yollar vardır:
Sigara veya başka bir tütün ürünü kullanıyorsanız, zaman kaybetmeden bırakın.
Dengeli ve sağlıklı bir diyet yapın.
Ağızda meydana gelen değişiklikleri dikkatlice izleyin ve ihmal etmeyin.
Dişlerinize iyi bakarak, sonsuza dek sağlıklı bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.