Diş Köprüleri

Uzman hekimlerimiz, diş kliniğimize gelen hastalarımızda kırık, çürük, diş kaybından sonra kullanılan basit bir diş köprüsü prosedürü ile etkili çözümler sunmaktadır.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Diş Köprüleri

Diş Köprüleri Nasıl Uygulanır?

Bu uygulamanın ilk adımı dişin büyüklüğüne ve hasarına bağlı olduğundan, takip edilecek prosedürler belirlenir. Uzman Diş Kliniğinde uzman hekimlerimiz tarafından büyük bir titizlikle yapılmaktadır. Muayeneden sonra dişlere inceltme ve kesikler uygulanır. Uygulama sırasında diş anestezi altına alınır, daha sonra bir izlenim alınır. Uzmanımız tarafından hazırlanan baskı macunu ile dişin kalıbı çıkarılır ve baskı aşamasından sonra geçici köprü dişi takılır. Geçici köprünün kurulmasının amacı, inceltilmiş dişlerin hassaslaşmasını önlemektir.

https://www.alanyauzmanlardis.com/wp-content/uploads/2021/05/dis-koprusu-640x597.png

Kalıplanmış dişler hazırlık için laboratuvara gönderilir. Daha sonra 3 ila 10 günlük bir bekleme süresi olabilir. Dişler hazırlandığında, montaj için muayeneye giderler. Montaj sırasında, eksiklikler, aşırılıklar, diş konforu, ağız ile uyumluluk gibi özellikler kontrol edilir. Bir sorun varsa, doktorumuz bunu çözecek ve yapıştırma işlemi başlayacaktır.

Geleneksel Köprü

Bu çok basit bir işlemdir. Sorunlu dişin yanındaki dişlere tutturulmasıyla destek sağlanır ve sorunlu diş tedavi edilirken kenarları sabitlemek için ankraj dişlerine bir miktar taşlama uygulanır. Amaç: boşlukların doldurulması ve hasarlı dişin sabitlenmesi. Bu yöntemin en büyük avantajı, köprünün görüşünün açık olmamasıdır. Estetik açıdan çok hoş.

Maryland (Kanatlı) Köprüsü

Yapışkan olarak da adlandırılan bu prosedürde, bitişik dişlere yapıştırılarak bir köprü yapılır. Eksik dişin yerini alan yapay diş, bitişik dişlerin arkasına algılanamaz bir şekilde yapışır. Doğal dişlerin arka yüzeyi yanlarda pürüzledirler ve tutkal uygulanır. Yapay dişin her iki tarafı da bu yapıştırıcıların geçmesine izin vererek sabitlenir. Bunun amacı, sağlıklı doğal dişlerin kesilmesini önlemek için köprü ameliyatıdır.

Serbest Uç (Asma) Köprü

Balkon Köprüsü olarak da bilinir. Bu, doğal bir diş ise hasarlı dişin sadece bir tarafına yerleştirilen bir köprüdür. Bu yöntem, hasta protezi kullanmak istemediğinde kullanılır.

Yapay dişin yanındaki doğal diş, asma köprüye yer açmak için kesilir ve dosyalanır. Yapay diş daha sonra yapışkan bir malzeme ile doğal dişe sabitlenir..

Ücretsiz Danışmanlık

Size tedavinin toplam maliyetini en başından itibaren anlatacağız ve daha sonra herhangi bir ek masraftan kaçınacağız. Size gönderilen diş tedavisinin toplam maliyeti dışında herhangi bir ekstra maliyet olmayacağından emin olabilirsiniz.
Bizi Arayın
Mobil: +90 532 423 77 32
Sabit Hat: +90 242 513 8338
Email
info@alanyauzmanlardis.com
info@admin_yenidata.uk
7/24 Randevu Sistemi
Randevu oluşturduğunuz zaman en kısa sürede sizi geri arayacağız.

Randevu Saatleri

Çalışma saatlerini kontrol edin ve devam etmek için "Randevu" ya tıklayın.

İletişim

+90 532 423 77 32

https://www.alanyauzmanlardis.com/wp-content/uploads/2021/05/m2seyahat.png

2021 uzman ağız ve diş polikliniği. Tüm hakları gizlidir.

https://www.alanyauzmanlardis.com/wp-content/uploads/2021/05/tursab.png

2021 Specialized Oral and Dental Polyclinic. All Rights Are Confidential.