Dişlerimizin en dış kısmı sert bir emaye tabakası, altında daha yumuşak olan bir dentin tabakası ve en iç kısmı dişin sinir dokusudur. Sinir dokusu, dişin tepesinden başlayarak kanallardaki dişin kökü boyunca devam eder. Dişe bir his veren bu sinir yapısıdır. Dişte başlayan çürük ihmal edildiğinde veya göz ardı edildiğinde, çürükler ilerler ve sinir dokusuna ulaşır. Bu bir durumdur; ısıya duyarlılık, dişte soğuk, bastığınızda ortaya çıkan ağrıya neden olur. Bu gibi durumlarda, dişin siniri çıkarılır, bu işleme kanal tedavisi denir. Diş uzman kliniğimizdeki uzman doktorlarımız Bu prosedürü sizin için en uygun hale getirir.
Kanalların tedavisi anestezi altında yapılır. Dişin çürümesi temizlenir, daha sonra dişin içindeki sinir dokusu ince el aletleri ile temizlenir. Kalan boşluklar özel maddelerle doldurulur.
Dişin durumuna bağlı olarak, kanal tedavisi bazen bir seans, bazen iki veya üç seans sürebilir. Ancak dişin sinir dokusunda iltihap varsa, tedavi seansının süresi artar ve bazen tedavinin antibiyotiklerle desteklenmesi gerekebilir.
Kanal tedavisi dişlerinizi doldurmaktan farklı bir tedavidir. Kanalın tedavisinde, dişin köklerindeki sinirler çıkarılır ve kanalın boşlukları doldurulur. Diş dolgusu, dişin taç kısmındaki çürüklerin neden olduğu madde kaybının, yani diş etinde görebileceğimiz yüzeyin doldurulmasıdır. Kompozit diş dolguları, porselen dolgular veya porselen kronlar, kanallarla tedavi edilen dişlerin üzerine yapılır. Kanalların tedavisinden sonra dişler rahatsız olur, bu nedenle kompozit bir dolgu maddesi yerine porselen bir dolgu maddesi veya taç yapmak daha koruyucu bir tedavidir.